Familie på fire i en sofa, to unge jenter står i midten og holder rundt hverandre, med foreldrene på hver side.

Felte en tåre da de så huset for første gang

Eystein og Elin svingte bare innom OBOS Block Watne-huset mens de var på kjøretur. Og ble umiddelbart forelska. Nå flytter de inn i hus nummer 100 000.

– Vi fikk så utrolig god følelse, og følte en tilhørighet med en gang. Jeg kunne se for meg hvordan livet vårt som familie kom til å bli der. Samboeren min var gravid og full av hormoner, og jeg tror hun felte en tåre. Det tror jeg nesten jeg gjorde også, forteller Eystein Kleivenes.

Sammen med samboer Elin Neergaard og døtrene Marie (7) og Ava (5,5), flyttet de inn i OBOS Block Watne-hus nummer 100 000 i slutten av april.

Elin og Eystein hadde vært på husjakt i to år før de kom over nybygget fra OBOS Block Watne i Heggedal, en tolv minutters kjøretur fra sitt nåværende rekkehus i Asker.

Å få større plass, flere soverom, egen hage og plass å tumle på, er ekstra kjærkomment for familien som venter tvillinger i midten av mai.

Mer i lån med OBOS nyboliglån

Å flytte inn i OBOS Block Watne-hus nummer 100 000, har hatt sine fordeler. Alle barna har fått medlemskap i OBOS, i tillegg til sparekonto fra OBOS-banken til en verdi av 1500 kroner hver.

– Å være OBOS-medlem fra man er liten, er veldig kjekt når man bor på Østlandet. Jeg regner jo med at de kommer til å flytte til Oslo etter hvert, og da vil et OBOS-medlemskap være mye verdt, mener Eystein.

To unge jenter sitter ved et bord og spiser terteskjell.

Samboerparet har benyttet seg av OBOS nyboliglån, som er et skreddersydd lån for alle som kjøper ny bolig fra OBOS og OBOS Block Watne.

– Det er et veldig bra huslån, og vi kunne ta opp mer i lån enn det vi har hatt muligheten til før, sier han.

Fått hjelp til framtidsvisjoner

Familien hadde egentlig sett for seg at de kom til å bli værende i samme boligområde i Asker. Med stort sett bare eldre hus i området, regnet de med at den eneste muligheten for å ha råd til et hus, var å kjøpe et gammelt oppussingsobjekt.

Derfor var gleden over å finne et flunkende nytt hus til overkommelig pris, ekstra stor. Og samarbeidsprosessen med OBOS Block Watne, har ifølge Eystein vært upåklagelig.

– Det var vært nydelig helt fra starten av. Vi kan bare lene oss tilbake, for de har fikset og tatt ansvar for alt, vi har ikke trengt å huske på noe, sier Eystein.

Fikk flytte inn før opprinnelig dato

Da de signerte kjøpekontrakten i oktober, var innflyttingsdatoen opprinnelig 29. april. Men da familien spurte om å flytte inn før, fikset OBOS Block Watne også det.

– Siden det kommer to babyer i mai, er alle dager verdifulle. Å flytte inn tre dager tidligere, har utrolig mye å si for oss, forklarer han.

To unge jenter leker på en gyngehest i forgrunnen, mens en gravid kvinne og mann sitter på en sofa i bakgrunnen.

Med mindre boligforsikring enn for et eldre hus, og forhåpentligvis reduserte strømutgifter, råder Eystein alle småbarnsfamilier til å i hvert fall vurdere muligheten for å kjøpe nytt versus gammelt hus.

– Det er kanskje ikke så mye dyrere enn det du tror, og det etableres stadig nye områder som ikke nødvendigvis er så dyre. Det passer i hvert fall veldig bra for vår del.